Na području Općine djelatnost osnovnog školstva provodi se u okviru Osnovne škole Breznički Hum u naselju Breznički Hum i Područne osnovne škole s razrednim odjelima I - IV razreda  u naselju Šćepanje. U Osnovnoj školi u Brezničkom Humu odgojno-obrazovni program provodi se za 169 učenika u 9 razrednih odjela (prosječno 18,77 učenika u odjelu), a u Područnoj školi za 12 učenika u 2 razredna odjela (prosječno 6 učenika u odjelu). Školu u Brezničkom Humu pohađaju djeca s područja svih naselja Općine (iz naselja Šćepanje djeca od 5-8 razreda) i naselja Breznica, a u Područnu školu u Šćepanju djeca od 1. -  4. razreda (kombinirana odjeljenja od 1. - 3. i od 2. - 4. razreda) iz naselja Šćepanje. 

ŠKOLA U HUMU

Staraskolskazgradaizgrađena1860 god

 

 

 

 

 

 

 

Početci školstva u Humu datiraju od početka druge polovine XIX. st. Uviđena potreba za utemeljenje narodne pučke učione u mjestu ostvarena je 16. lipnja 1852. godine kada se (…) za župu Humsku, koja je iz sela: Breznice, Šćepanja, Butkovca i Hum sastavljena od 1596 duša, utemeljuje narodna pučka Učiona u Humu kod sv. Martina na Lonji (…) Godine 1860. domaći su mještani sagradili novu školsku zgradu – zidanicu. U prostorijama današnje školske zgrade nastava se počela održavati 1. siječnja 1965. godine.

osbreznickihum

 

PODRUČNA ŠKOLA U ŠĆEPANJU

Osnutak četverogodišnje škole u selu Šćepanje novijega je datuma. Svečano otvorenje novoizgrađene zgrade bilo je 9. studenoga 1958. god. Početkom 1960. god. dotad samostalna osnovna škola Šćepanje prelazi u područno odjeljenje centralne škole Breznički Hum.

psscepanje

 

 

 

 

© 2021 Općina Breznički Hum. Sva prava pridržana.Design & Development by Georg

Tražilica